Yaasa ontmoet: Jannis Reichmuth

Jannis Reichmuth is een gepassioneerde content creator uit Schwyz in Zwitserland. Hij werkt al meer dan drie jaar in de creatieve industrie en richtte in 2021 zelfs zijn eigen Gen Z-georiënteerde bureau op. asap creatief werd opgericht. Als digital native met de nodige creatieve vaardigheden blijft Jannis' bereik en invloed groeien. We spraken met de succesvolle jonge maker en vroegen hem naar zijn routines en tips voor persoonlijk succes.

Jannis Reichmuth arbeitet an seinem Arbeitsplatz mit einem höhenverstellbaren Schreibtisch.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Mijn typische werkdag begint om 5.30 uur met mijn ochtendroutine. Stretchen, mediteren en dan naar de sportschool voor een intensieve ochtendtraining. Na een koude douche en een uitgebalanceerd ontbijt ga ik aan het werk, waar ik de hele dag bezig ben met spannende taken en projecten op het bureau. Na het werk staat er meestal een ijshockeytraining op het programma. Na het avondeten lees ik nog een paar pagina's en dan ga ik om 22.30 uur naar bed.

Hoe zou een perfecte werkdag er voor jou uitzien (balans tussen werk en privé, enz.)?

Ik ben al heel tevreden met mijn dagelijkse routine. Het zou echter perfect zijn om mijn werktijden wat te verkorten en er meer van te genieten. Het liefst een paar uurtjes zon aan zee of in een groen park in Parijs.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Mijn werkplek is heel eenvoudig en schoon. Om zo min mogelijk afgeleid te worden, heb ik alleen het hoognodige op mijn in hoogte verstelbare bureau staan.Der höhenverstellbare Tisch Desk Pro 2 von Yaasa hat ein integriertes Bedienelement zur Höhenverstellung.

Hoe zorgt u voor lichamelijk welzijn in uw dagelijks leven?

Veel bewegen en sporten, voldoende slaap, veel water, gezonde snacks en een uitgebalanceerd dieet zorgen voor mijn fysieke welzijn.

Wat doe je eigenlijk als contentmaker?

Scripts en storyboards schrijven, e-mails beantwoorden, shoots, sessies, vergaderingen en besprekingen plannen en realiseren, foto- en videocontent nabewerken en nog veel meer... Mijn werkdag is heel gevarieerd. Elke dag ziet er een beetje anders uit - maar dat vind ik juist zo leuk aan mijn werk!

Arbeitsplatz des Content Creators Jannis Reichmuth mit zwei Yaasa Schreibtischen und technischem Equipment.

Wat zijn jouw top 3 tips voor een goed begin van de dag?

Er zijn heel veel goede tips voor een succesvolle start van de dag. Persoonlijk vind ik het heel waardevol om een optimale ochtendroutine te ontwikkelen. Mijn ochtendroutine omvat ongeveer 12 punten - hier zijn de drie belangrijkste:

  1. Begin het eerste uur van je dag zonder je mobiele telefoon.
  2. Breng je lichaam in beweging (stretchen, yoga, ochtendwandeling...).
  3. Koude douche voor een kickstart van de dag.

En wat zijn de top 3 producten/dingen die je ondersteunen in je dagelijkse werk?

  1. Mijn laptop - niets werkt zonder.
  2. Mijn notitieblok (het is als mijn tweede brein) om mijn gedachten vast te leggen.
  3. Een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking om geconcentreerd te kunnen werken.

Welke woorden of mensen inspireren je en waarom?

David Goggins is een grote inspiratie en motivatie voor mij - zijn mentaliteit en wilskracht zijn ongeëvenaard. Maar over het algemeen word ik geïnspireerd door alle mensen die tegen de stroom in zwemmen en een sterke mentaliteit hebben.

Dekoration am Schreibtisch von Jannis Reichmuth.

Welk advies kun je ons geven waarvan je zou willen dat iedereen het ter harte zou nemen?

"Buiten je comfortzone is waar de magie gebeurt." Stap uit je comfortzone - het is het waard!